Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zuid-Afrikaans visserijbedrijf schenkt 65 ton voedselpakketten

1 min read

Het Zuid-Afrikaanse visserijbedrijf Sea Harvest in Saldanha baai heeft sinds de lockdown tegen het coronavirus 65.827 kg verzegelde, niet-bederfelijke visproducten verpakt in 10.000 dozen uitgedeeld.

Hoewel de voedselschenkingen in het begin ten goede kwam aan huishoudens zonder inkomen aan de westkust van Zuid Afrika, werd de lijst van begunstigden later uitgebreid met kleinschalige vissers en huishoudens met een laag inkomen in de Oost- en Noordkaap die moeite hadden om voedsel op tafel te krijgen.

‘Sea Harvest zet zich in om terug te geven aan lokale gemeenschappen die de sleutel zijn tot het succes van ons bedrijf, hun goede wil vormt de ruggengraat van ons bedrijf ‘, aldus voorzitter Terence Brown van Sea Harvest Foundation hier.

Zuid Afrika heeft eind maart strenge quarantainemaatregelen afgekondigd. Burgers mogen alleen de straat op voor medische hulp of boodschappen. Joggen, de hond uitlaten en ook de verkoop van sigaretten en alcohol is niet toegestaan. Alleen mensen met essentiƫle beroepen mogen nog de straat op.

Het land ging relatief vroeg in lockdown en heeft tot nu toe het aantal doden laag kunnen houden.

Vissersschip Harvest Atlantic Peace van Sea Harvest, foto Sea Harvest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *