Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Ocean Prawns bestelt nieuwe triple-rigger

1 min read

Het nieuwe vissersschip zal een totale lengte hebben van 82,30 meter en een breedte van 18 meter

Het Deense bedrijf Ocean Prawns A/S heeft een contract getekend met de Tersan Shipyard in Turkije  voor een nieuwe door Skipsteknisk-ontworpen triple-rig trawler met een leverdatum in 2022.

Het nieuwe vissersschip zal een totale lengte hebben van 82,30 meter en een breedte van 18 meter, met een visruimte van 1200 ton en een fabrieksdek dat is aangelegd voor de verwerking van garnalen en zwarte heilbot.

Het door Skipsteknik ontworpen schip zal plaats bieden aan 35 personen aan boord met ruime en comfortabele accommodatie. Ze zal in staat zijn om efficiënt te vissen in ijskoude en arctische wateren en naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 worden geleverd.

Dit is het derde contract van de werf voor de ondertekening van een fabriekstrawler de afgelopen paar maanden, en de laatste in een lange reeks geavanceerde door Skipsteknisk ontworpen vangst- / verwerkingsvaartuigen voor vissersbedrijven rond de Noord-Atlantische Oceaan.

‘We zijn verheugd en trots dat we de kans hebben om samen te werken met Ocean Prawns voor dit belangrijke project’, zei Tersan’s Sakir Erdogan.

‘NB1107 wordt het eerste project dat we aan Denemarken leveren. Ze zal een van ‘s werelds modernste vissersschepen zijn die zeker waarde zullen toevoegen aan ons bedrijf en aan Ocean Prawns. Het zal een groot genoegen zijn om samen te werken met Ocean Prawns en Skipsteknisk om zo’n geavanceerd schip te bouwen.’ [Nieuwsbericht Tersanshipyard]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *