Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

UK 172 van Deense kust gesleept

1 min read

Net over 21.30 maandagavond komt er beweging in de UK 172 en komt het schip na precies een week weer in dieper water.

Het sleep- en bergingsbedrijf Multraship uit Terneuzen is er maandagavond in geslaagd de UK 172 los te slepen van de Deense kust. De kotter zat al een week vast op de kust noord van Hanstholm.

Het schip is daar maandagavond 20-07-2020 gestrand door motorproblemen, slecht weer en een krabbend anker. Pogingen van diverse collega vissers om het schip voor stranding te behoeden, en van de kust af te slepen mochten niet baten.

Afgelopen zondagavond heeft de multratug-17 een eerste poging ondernomen, echter zonder resultaat. Er is door het baggerschip Troste-R een geul gegraven. Maandagmiddag is de golfbreker van de kotter weggebrand, ook is er een extra sleepkabel overgebracht naar de UK 172.

De Nederlandse sleepboot Skinfaxe-R heeft ook verbinding met de kotter gemaakt. Rond 20.00 word het vermogen van beide sleepboten opgevoerd, en komt er meer spanning op de sleepkabels. Net over 21.30 komt er beweging in het schip en komt de UK 172 na precies een week weer in dieper water.

De kotter word door de multratug 17 eerst naar Thyborøn gesleept voor inspectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *