Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zes Britse vissersschepen binnen twee weken door MCA aangehouden

1 min read

Zara Annabel BCK 126 – Foto via: Michael Bayes Facebook

Het Britse MCA (Maritime and Coastguard Agency) heeft afgelopen maandag nog een onder Britse vlag varend vissersschip aangehouden omdat het de verplichte tussentijdse keuring niet op tijd had afgerond.

Aan de eigenaren van de scalloper BCK-126 ‘Zara Annabel’ is opgedragen het schip direct naar de dichtstbijzijnde haven te varen en de bemanning ervan in kennis te stellen dat het Britse vissersvaartuigcertificaat niet langer geldig is.

Het brengt het totaal van onder Britse vlag varende vissersvaartuigen die de MCA de afgelopen twee weken heeft aangehouden op een totaal van zes, nadat werd vastgesteld dat de schepen niet meer voldeden aan wetgeving  onder de Britse Merchant Shipping Act.

De TN-35 ‘Olivia Jean’ werd op 31 juli door MCA-inspecteurs aangehouden in Fraserburgh in Aberdeenshire. Eerder in dezelfde week (maandag 27 juli) werd de FR-331 ‘Camm Bounteous’ aangehouden in Brixham en op dinsdag (28 juli) werd de TN-30 ‘Noordzee’ aangehouden ook in Brixham.

Vorige week bleken twee schepen de FR-332 ‘Camm Courageous’ en de TN-20 ‘Sea Lady’, ook in strijd met wetgeving, beiden werden aangehouden in Shoreham.

Deze vijf schepen zijn eigendom van het in Annan gevestigde vissersbedrijf TN Trawlers Ltd. Het zesde schip is van Fraserburgh Inshore Fishermen Ltd.

Alle schepen blijven momenteel in detentie. [Bron: Maritime & Coastguard Agency]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *