Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Een week aan boord van een Urker viskotter

1 min read

Al generaties lang zorgen families uit Nederlandse vissersdorpen wekelijks voor verse vis. Hoe is het leven op zee? Visie-hoofdredacteur Marco van der Straten stapt voor vijf dagen aan boord van viskotter UK225 ‘Auke Senior’.

Met een paar flinke rukken aan het touw opent het net aan de achterkant van viskotter UK225 zich. Een berg vis valt in een roestvrijstalen stortbak en verdwijnt naar het ruim eronder.

Vanuit de stuurhut kijkt schipper Tromp van Slooten (48) toe. “Lijkt het wat, Arie?” roept hij door het open raam naar zijn zoon op het achterdek. Een zuinig knikje van Arie geeft aan dat de vangst van deze trek redelijk is…………………………………………………………   ↓

Lees hier verder op de website van EO Visie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *