Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Z 19 Brigitta bij IBIS Sumar te water gelaten [video]

1 min read

Z 19 Brigitta bij IBIS Sumar te water gelaten [video]

Jan en Lia Visser van scheepswerf IBIS pakten zaterdagmorgen uit bij de feestelijke tewaterlating van de hekkotter Z 19 ‘Brigitte’ voor de familie Thysebaerdt. Een entertainer verzorgde vooraf een show met geluiden uit onder andere de scheepsbouw en zeevaart. Indrukwekkend.

Indruk maakte ook het strak gebouwde casco van de Z 19. Aanwezige collega’s uit België en Urk complimenteerden Thysebaerdt en de directie van IBIS. Werfdirecteur Jan Visser heeft goede hoop op vervolgopdrachten, maar potentiële opdrachtgevers willen de Brexit-onderhandelingen afwachten alvorens hun handtekening te zetten onder een miljoeneninvestering….

Lees hier verder op Visserijnieuws.nl

Bijschrift video: Zaterdag werd bij Ibis Construction in Sumar de Viskotter Z-19 Brigitte te water gelaten. Dit gebeurde met een 500 tonner telescoopkraan van Verschoor bijgestaan door een 400 tonner van KTF en een 150 tonner rupskraan van Jongema vanaf een(drijvend) ponton. Het schip heeft een lengte van 36 meter en is 8 meter breed en heeft een diepgang van 4,5 meter. De Brigitte (Z-19) heeft een gewicht van circa 225 ton. De viskotter van de familie Thysebaerdt  krijgt als thuishaven Zeebrugge in Belgie. Kijk onder de video.

1 thought on “Z 19 Brigitta bij IBIS Sumar te water gelaten [video]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *