Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

MFV Geo Searcher gezonken bij Gough eiland

1 min read

De MFV Geo Searcher werd in 2016 overgenomen door het Zuid Afrikaanse visserijbedrijf Ovenstone Agencies (PTY) in Kaapstad.

Het in Belize geregistreerde vissersschip Geo Searcher is donderdagochtend 15 oktober gezonken na een rots te hebben geraakt bij het afgelegen Gough eiland in de Zuidelijke Oceaan.

“Alle 62 bemanningsleden zijn veilig en bevinden zich nu in een weerstation op Gough Island. Eén bemanningslid heeft lichte verwondingen opgelopen”, meldde het Zuid Afrikaanse SAMSA-donderdagavond in een persverklaring.

Het schip viste met kooien op kreeft [Spiny lobsters] dichtbij de kust van het afgelegen Gough eiland ongeveer 250 zeemijl zuid van Tristan da Cuna, een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld in het zuiden van de Atlantische Oceaan 1700 zeemijl zuidwest van Kaapstad.

Het Zuid-Afrikaanse onderzoeksschip SA Agulhas II is erop uit gestuurd om de zeevarenden op te halen en zal naar verwachting aankomende maandag Gough Island bereiken.

De MFV Geo Searcher werd in 2016 overgenomen door het Zuid Afrikaanse visserijbedrijf Ovenstone Agencies (PTY) in Kaapstad. Het schip werd oorspronkelijk gebouwd in 1982 voor wetenschappelijk onderzoek en werd in Gdansk, Polen, omgebouwd tot een fabrieks vriesschip met vracht- en evt. passagierscapaciteit.

De Geo Searcher maakte reizen van 80 dagen. Het schip maakte haar eerste reis naar Tristan da Cuna in april 2017. De afmetingen van het schip zijn: 69,2 meter lang, 12,8 meter breed en meet 1853 bruto ton. Kijk onder een video van de kreeftvisserij aan boord van het schip in 2017 / 2018 en begin van dit jaar.

Video 1: Geo Searcher season 2017-2018.

Video: Geo Searcher 2de  trip season 2019-2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *