Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe GY 127 in de vaart

2 min read

De Hendrika Jacoba GY-127 is de nieuwste aflevering van scheepswerf Padmos. Foto Padmos

De nieuwe Hendrika Jacoba GY-127 voor Klaas van den Berg uit Urk is in de vaart genomen, de kotter is nieuwste van een doorlopende reeks fly-shooter / twin-riggers afkomstig van Padmos in Stellendam.

In de veertigjarige geschiedenis van het vissersbedrijf is dit de eerste nieuwbouwer. De 24,95 meter lange en 8,50 meter brede Hendrika Jacoba vervangt de 40 meter lange bokker gebouwd in 1982 als GO-38, die later werd omgebouwd tot een twin-rigger en nog weer later ook tot fly-shooter.

Vanwege restricties door corona werd het nieuwe schip formeel overgedragen op een bescheiden evenement voor familiekring van Klaas op de werf in Stellendam.

Werfdirecteur Leon Padmos merkte in zijn toespraak op dat de werf en het Urker vissersbedrijf al meer dan dertig jaar contact hebben in een relatie die teruggaat tot een van zijn eerste opdrachten, toen hij van den Berg een 16-cilinder verkocht. Mitsubishi-motor voor een eerdere GY-127.

Lees hier: Eerste nieuwbouwer voor Van den Berg

Padmos schrijft op haar Facebookpagina: ‘Gisteren was het dan zover: het vertrek van de GY-127 ‘Hendrika Jacoba’ vanuit onze scheepswerf in Stellendam. Een prachtig project waar we van het begin tot het eind volop van hebben genoten. Mede dankzij de fijne samenwerking met eigenaar Klaas van den Berg. Klaas en bemanning, nogmaals van harte gefeliciteerd en we wensen je namens heel Padmos een goede vangst en behouden vaart toe’.

Onder een paar korte videos van de nieuwe kotter door Albert Hartman

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *