Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Persbericht: digitale ontvangst visiedocument visserij

2 min read

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) zal vandaag (29 oktober) het visiedocument van de Nederlandse visserijsector digitaal in ontvangst nemen. Het geplande persmoment en de daaropvolgende vergadering op Urk gaan niet door vanwege het verhoogde coronarisico in Flevoland.

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) is voorzitter van het Strategisch Europees Visserij Overleg (SEVO) waarbij vertegenwoordigers van de visserijsector en Europarlementariërs van diverse fracties zijn aangesloten. Van Dalen: “Met dit visiedocument nemen visserijorganisaties samen één standpunt in, waardoor de sector ook als één front naar buiten treedt. Dat is precies de reden waarom we dit verband hebben opgericht hebben. Om die reden was ik graag naar Urk gekomen om een fysiek exemplaar te ontvangen, maar door de nu verergerde coronasituatie is dit niet verstandig.”

Gisteravond werd duidelijk dat Flevoland vanwege het hoog opgelopen aantal coronabesmettingen nu ook onder het risico “zeer ernstig” valt. Van Dalen: “Het gezonde verstand moet voorop. We hebben allemaal de plicht verantwoordelijk te handelen want alleen samen krijgen we het virus er onder. Daarom nu geen bezoek aan Urk, hoe graag ik dat ook gedaan had”

Het SEVO-verband is vorig jaar in leven geroepen door Peter van Dalen, omdat hij het belangrijk vindt dat er strategisch nagedacht wordt over hoe we Nederland, maar vooral de Europa Unie mee kunnen krijgen in onze kijk op de visserij. De Europarlementariërs die aangesloten zijn bij het SEVO, kunnen de aanbevelingen in het visiedocument gebruiken voor hun werk in Brussel.

De besloten SEVO-vergadering zal ook digitaal plaatsvinden. Hierbij zal onder andere gesproken worden over: windmolenparken op zee, de overheveling van de visquota naar 2021 en de pulsvisserij.

Video: Pulsvisserij weer op de agenda in de EU – Peter van Dalen – 2020-10-13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *