Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Franse vissers dreigen met blokkades bij no deal Brexit

1 min read

Archief foto van Franse vissers blokkade bij Calais

Franse vissers dreigen de veerboothavens Dover en Calais te blokkeren als er een no deal Brexit komt. Ook waarschuwen ze dat dit zou kunnen leiden tot “oorlogszuchtige” spanningen in het Kanaal.

De vissers zeiden dat ze actie gaan voeren als ze niet meer in Britse wateren mogen vissen. De acties zijn erop gericht om te voorkomen dat veerboten met essentiële goederen de grote Franse havens binnenkomen.

Dimitri Rogoff, voorzitter van de regionale visserijcommissie in Normandië, zei dat ook de eigen kustwateren in gevaar komen voor Franse vissers, want straks dreigt iedereen voor de Franse kust te komen vissen. „De Britten kunnen het noorden bevissen en de rest moet maar naar het zuiden opschuiven, de hele Europese visserijvloot van Belgen, Duitsers en de Nederlanders”.

“Ook de Britse dreiging om kanonneerboten te sturen om buitenlandse schepen te weren zou betekenen dat we onderhandelen over zaken die verband houden met oorlog”.

Rogoff zei tegen een Frans radiostation: “Als ons onze visgronden worden ontnomen, zullen we niet toekijken hoe de Britten de Franse markt voorzien, terwijl wij daar niet meer mogen vissen. Dan komen er blokkades van de veerboten” [Bron]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *