Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brussel en Londen verlengen Brexit onderhandelingen

1 min read

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zetten hun onderhandelingen over een handelsverdrag voort.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zetten hun onderhandelingen over een handelsverdrag voort. “We hebben besloten de extra mile te gaan”, zei de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen in een verklaring namens haar en de Britse premier Boris Johnson.

De onderhandelingen worden voortgezet in Brussel.

Von der Leyen las de verklaring persoonlijk voor na een telefoongesprek met Johnson. De twee hadden woensdag in Brussel na een werkdiner besloten dat zondag de balans zou worden opgemaakt over de kans van slagen.

“Onze onderhandelteams hebben de afgelopen dagen dag en nacht gewerkt. En ondanks de uitputting na bijna een jaar onderhandelen, ondanks het feit dat we keer op keer deadlines hebben gemist, vinden we het verantwoord op dit moment om die extra mijl te gaan”, aldus Von der Leyen.

EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier en zijn Britse evenknie David Frost hebben opdracht gekregen verder te praten en te “bekijken of een overeenkomst zelfs in dit late stadium bereikt kan worden”, zei Von der Leyen. De verklaring noemt geen volgende deadline.

Volgens ingewijden is er sinds woensdag vooruitgang geboekt om de verschillen te overbruggen. Brussel en Londen steggelen onder meer over de toegang van Europese en Britse vissers tot elkaars wateren, gelijke concurrentieregels voor de bedrijven en het toezicht op de gemaakte afspraken.

Onder de verklaring van de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen

2 thoughts on “Brussel en Londen verlengen Brexit onderhandelingen

  1. Nee, serieus. Bij de Britten het schip laten registreren en voortaan bij de Britse vloot horen. Laat die EU de ….. krijgen. Dan kunnen we ook weer pulsvissen. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *