Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vermist vissersschip gespot bij Midway, geen teken van bemanning

1 min read

Op 2 januari werd de Yong Yu Sing No.18 gespot vanuit het Amerikaanse vliegtuig 606 zeemijl ten noordoosten van Midway. Op foto's is te zien dat de brug van het schip zwaar beschadigd is, vermoedelijk door hoge golven.

Een Taiwanees vissersschip waarmee zes dagen geleden het contact is verloren, is op 2 januari vanuit de lucht ten noorden van de Midway eilanden gezien, er was echter geen teken van bemanning aan boord van het schip.

De eigenaar van de Tonijn longliner, Yong Yu Sing No.18, melde op 30 december dat het schip vermist was omdat hij geen contact meer kreeg met het schip. Een Amerikaans vliegtuig is gevraagd om te helpen bij het zoeken.

Op 2 januari werd de Yong Yu Sing No.18 gespot vanuit het Amerikaanse vliegtuig 606 zeemijl ten noordoosten van Midway. Op foto’s is te zien dat de brug van het schip zwaar beschadigd is, vermoedelijk door hoge golven.

De reddingsboot ontbrak en na herhaalde overvluchten was er nog steeds geen teken van de 10 bemanningsleden aan boord.

Het schip werd bemand door een Taiwanese kapitein en negen Indonesische bemanningsleden, en heeft als thuishaven Su’ao, in Taiwan.

Het zusterschip van de Yong Yu Sing No.18, de Jin Qin Fu No.66 bevindt zich 80 zeemijl ten noordwesten van het beschadigde schip, maar kon niet naar het schip varen vanwege een ruwe zee met golven tot 8 meter hoog.

Het zoeken zal worden voortgezet met de focus op het vinden van de reddingsboot.

Een woordvoerder van de Su’ao District Fishery Association zei dat de reddingsboot gewoonlijk alleen wordt gebruikt als het schip in brand staat of zinkt. De reddingsboot is mogelijk vernield door golven, er is een mogelijkheid dat de bemanning zich nog steeds aan boord bevindt. [Bron]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *