Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Eerste van 11 grote Russische fabriekstrawlers afgeleverd [video]

1 min read

De 108x21 meter FV “Vladimir Limanov” is afgeleverd door Tersan Shipyard aan de Russian Fishery Company (RFC) Foto: Skipsteknik.

De Russische fabriekstrawler “Vladimir Limanov” is afgeleverd aan de Russian Fisheries company. Het schip is gebouwd door de Tersan Shipyard in Turkije. De nieuwe fabriekstrawler is met haar 108 meter lengte en 21 meter breedte het grootst gebouwde vissersschip ter wereld sinds 25 jaar.

De resterende tien schepen in de serie zullen worden gebouwd en geleverd door de Admiralty Shipyard in St. Petersburg. De eerste paar zullen naar verwachting dit jaar in gebruik worden genomen.

De nieuwe serie trawlers zijn aanzienlijk efficiënter dan de oudere schepen die ze vervangen, zowel wat betreft productie-efficiëntie aan boord, kwaliteit en productassortiment zijn ze ontworpen om 50% minder CO2 per kilo vangst uit te stoten in vergelijking met de vorige generatie fabrieksschepen.

De “Vladimir Limanov” zal aanzienlijk bijdragen om aan de toenemende vraag naar op zee gevroren filets te voldoen. Ook zal ze het eerste Russische schip zijn dat hoogwaardige koolvis surimi gaat produceren.

De nieuwe serie trawlers voor de Russian Fishery Company zijn speciaal door het Noorse Skipsteknisk Engineering ontworpen, elk schip heeft een capaciteit van ongeveer 15.000 ton volledig verwerkte producten, waaronder ingevroren filets, gemalen vis en surimi. [Bron]

Specificaties van de “Vladimir Limanov” zijn:

Lengte over alles              108,20 m

Breedte                              21,00 m

Snelheid                           16 knopen

Accommodatie               139 personen + hospitaal

Verwerking                      Koolvis / Haring / Vismeel / Visolie

Invriescapaciteit               400 ton per 24 uur

Vriesruim                         4000 + 1000 kubieke meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *