Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissers in de hoek waar de klappen vallen

1 min read

Pim Visser van brancheorganisatie VisNed bij BNR nieuwsradio.

Tot op het laatste moment vochten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk om de visserij in de Brexit-onderhandelingen. Er is een deal, maar zowel de vissers in de EU als in het VK zijn niet tevreden.

‘Nederlandse vissers hebben daar een grote veer in gelaten’, zegt directeur Pim Visser van brancheorganisatie VisNed.

Geen win-win, maar lose-lose

Volgens Visser is de Britten ‘voorgelogen dat ze de alleenheerschappij in eigen wateren zouden krijgen. Dat is niet gebeurd, om toch toegang te kunnen blijven behouden heeft de EU een prijs moeten betalen door een quotum aan visrechten over te dragen aan het VK. Nederlandse vissers hebben daar een grote veer in gelaten’.

Lees hier verder en luister de podcast op BNR Nieuwsradio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *