Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Reddingsactie voor Franse kust eindigt fataal voor drie vissers

1 min read

Het kottertje was door de Franse reddingsdienst Société Nationale de Sauvetage en Mer (SNSM} op sleeptouw genomen, maar plotseling kapseisde het vaartuig en is gezonken.

In het Kanaal voor de Franse kust is het Franse kottertje “Breiz” gekapseisd en gezonken. Drie jonge Franse vissers lieten daarbij het leven, dit meldt de zender France Bleu hier.

Het drietal kwam in de problemen voor de kust van Ouistreham. De vissers hadden gisteravond een noodsignaal uitgezonden, omdat hun vaartuig schade had opgelopen aan het roer.

Het kottertje was door de Franse reddingsdienst Société Nationale de Sauvetage en Mer (SNSM} op sleeptouw genomen, maar plotseling kapseisde het vaartuig en is gezonken. Op dat moment was het slecht weer.

Een woordvoerder van de prefectuur zei aan de zender dat het water een temperatuur van 9 à 10 graden had. “Gezien het aantal uren die verstreken zijn, is de kans gering dat ze levend worden teruggevonden.”

Na een zoektocht van meer dan tien uur werd deze trieste voorspelling werkelijkheid. In de vroege namiddag werden de levenloze lichamen van de vissers aangetroffen aan boord van het gezonken kottertje. De slachtoffers zijn twee broers van 19 en 26 jaar en een man van 27 jaar. Hun lichamen zijn naar de haven van Ouistreham gebracht.

Onderzoek

Het parket van Le Havre is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het ongeluk. Er wordt onder meer nagegaan waarom het drietal tijdens het slepen niet aan boord van de reddingsboot was, maar zich aan boord van het beschadigde kottertje bevond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *