Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Containerschip Maersk Essen verliest 750 containers

1 min read

Containerschip Maersk Essen verliest 750 containers

Ongeveer 750 containers zijn overboord gevallen van het onder Deense vlag varende containerschip ‘Maersk Essen’ in de noordelijke Stille Oceaan. Het schip van 13.100 TEU was op weg van Xiamen, China naar Los Angeles, Californië. Het incident vond plaats in slecht weer.

“Alle bemanningsleden zijn veilig, er wordt een gedetailleerde ladingbeoordeling uitgevoerd. De Amerikaanse kustwacht, de vlaggenstaat en de relevante autoriteiten zijn hiervan op de hoogte gebracht, Wij beschouwen dit als een zeer ernstige situatie die snel en grondig zal worden onderzocht. Operaties en de veiligheid van schepen hebben onze hoogste prioriteit en we zullen alle nodige stappen ondernemen om het risico van soortgelijke incidenten in de toekomst te minimaliseren, ” aldus Maersk in een verklaring.

Jaarlijks gemiddeld 1.382 containers verloren op zee

De World Shipping Council (WSC) heeft onlangs een update voor 2020 uitgebracht, waaruit blijkt dat jaarlijks gemiddeld 1.382 containers op zee verloren gaan.

Ondanks een neerwaartse trend in de periode 2017-2019, toen 779 containers elk jaar verloren gingen, is in 2020 een sterke stijging te zien als gevolg van het incident met het containerschip ‘One Apus’ nog geen 2 maanden geleden. Het onder Japanse vlag varende schip verloor eind 2020 meer dan 1.800 containers als gevolg van slecht weer in de Stille Oceaan.

Er is een roep om een ​​dringende herziening van de manier waarop containers worden vastgesjord en op beperkingen van de stapelhoogte.

Video: Op 30 november vorig jaar verloor het Containerschip ONE Apus meer dan 1.800 containers tijdens slecht weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *