Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe licenties voor Belgische vissers in Britse twaalfmijlszone

1 min read

Belgische vissers zijn weer welkom in de Britse twaalfmijlszone

Belgische vissers zijn weer welkom in Britse wateren. Het Verenigd Koninkrijk heeft zeventien licenties verleend voor de Belgische vissers die voor de Brexit in de twaalfmijlszone van het VK actief waren.

Dat meldt Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits op Twitter. De minister schrijft dat de benodigde licenties zijn verleend voor zeventien van de achttien kotters die voor de Britse kust vissen. Ongeveer de helft van door de Belgen gevangen vis komt uit wateren van hun overburen.

“Goed nieuws voor onze vissers. Het Verenigd Koninkrijk heeft nu quasi alle licenties toegekend voor de visvangst in de twaalfmijlszone. Toegang tot die zone is een belangrijk onderdeel van het brexitakkoord.”

Nu kunnen onze Belgische vissers dus terug dichtbij de Britse kust gaan vissen. “We hebben er de voorbije weken meermaals op aangedrongen om de licenties uit te reiken. Zoals bekend is die historische toegang voor deze Vlaamse vissers heel belangrijk.” Aldus Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *