Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

32 bemanningsleden van Atlantic Destiny veilig na brand op zee

1 min read

32 bemanningsleden van Atlantic Destiny veilig na brand op zee. Foto: Ocean Choice

Alle 32 bemanningsleden zijn gered van een vissersschip dat dinsdagavond in brand is gevlogen voor de zuidkust van Nova Scotia. Het 43 meter lange vissersvaartuig ‘Atlantic Destiny’ zond dinsdagavond een noodsignaal uit.

De schipper meldde een brand aan boord en de bemanning was in eerste instantie in staat om het vuur te doven, maar later vlamde dit weer op. Het schip verloor voortstuwing en elektriciteit en er kwam water binnen terwijl het dreef in golven van acht meter en een harde wind.

Alle bemanningsleden zijn overgebracht naar het Canadese kustwachtschip ‘Cape Roger’. Dit schip is met de vissers onderweg naar Shelburne, Nova Scotia, Canada.

De Canadese en Amerikaanse kustwacht en verschillende vissersschepen waren te hulp geschoten. De Atlantic Destiny is een van de zes vissersschepen van het Canadese bedrijf Ocean Choice. Het schip heeft als thuishaven Riverport, Nova Scotia.

De Atlantic Destiny is in 2002 in Denemarken gebouwd. Op het moment van het incident bevond het schip zich in het George’s Bank-gebied. Ocean Choice zegt dat er een onderzoek naar de oorzaak van de brand is gestart en de omvang van de schade nog onbekend is. [Nieuwsbericht Ocean Choice 03-3-2021]

In een woensdag uitgegeven update bevestigde de eigenaar van de Atlantic Destiny dat het schip in de oceaan was gezonken.

https://youtu.be/f9DntS1MIDo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *