Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

P 224 Miranda ontvangt Communicatieprijs

1 min read

Communicatieprijs Port of Harlingen voor bemanning P-224 Miranda

De Vlagkotter P224 Miranda heeft de eerste Port of Harlingen Communicatieprijs gewonnen. Schipper Nico Gort nam de prijs in ontvangst. De prijs ging naar de P 224 Miranda, omdat de bemanningsleden uitzonderlijk goed communiceren met de Port of Harlingen.

Andries Koornstra, havenbeambte: “Nico Gort verdient deze prijs voor zijn vroege en correcte aanmeldingen, annuleringen, reserveringen en het melden van eventuele bijzonderheden. Als Havenbeambten kunnen we deze informatie goed gebruiken bij het maken van onze weekendplanning. Maar ook andere organisaties, zoals de vislossers, zijn van deze informatie afhankelijk.”

Verplicht melden

Het melden van visserijschepen is sinds 2013 verplicht. Veel schippers houden zich goed aan de meldplicht.  Maar het kan nog beter. “Het moet vooral eerder.”, legt Koornstra uit. “We gaan een spannende tijd tegemoet met de aanleg van de nieuwe Visserij steiger. Door de werkzaamheden is er minder plek in de haven. Als we op tijd weten welke schepen er komen, kunnen we een goede planning maken en ruimtegebrek aan de steiger proberen te voorkomen.”

Inspiratie

Met het uitreiken van deze prijs hoopt de Port of Harlingen andere schippers attent te maken op de meldplicht en ze te stimuleren. De prijs is beschikbaar gesteld door Jauwk Kaptein, de voorman van de vislosservice in Harlingen. [Nieuwsbericht Port of Harlingen 16 maart 2021]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *