Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nederlands schip in problemen voor Noorse kust [video]

1 min read

Nederlandse vrachtschip Eemslift Hendrika van rederij Amasus (YT)

Het Nederlandse vrachtschip Eemslift Hendrika met 12 bemanningsleden aan boord is door het slechte weer voor de Noorse kust in problemen geraakt.

Het schip was met een lading vaartuigen onderweg van Bremerhaven naar het Noorse Kolvereid. De Eemslift Hendrika ligt ongeveer 60 Nm ten westen van Ålesund. De lading aan boord is verschoven en het schip maakt ongeveer 30 graden slagzij.

De Noorse kustwacht coördineert het incident. Er zijn 3 helikopters en 2 schepen naar vrachtschip gestuurd om te assisteren. De eerste reddingshelikopters zijn begonnen met het evacueren van bemanningsleden.

Er zijn eerst 4 mensen aan boord om te proberen het schip te stabiliseren. Inmiddels zijn 8 mensen door een kustwacht helikopter van het schip gehesen en naar Ålesund gevlogen.

Maandagavond rond 20.00 uur liet de kapitein aan de kustwacht weten dat langer aan boord blijven te riskant was. Daarop werden ook de laatste 4 geëvacueerd. Een van hen zou met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De Eemslift Hendrika is gebouwd in 2015, is 112 meter lang en 17 meter breed. Eigenaar is rederij Amasus Shipping in Delfzijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *