Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Windmolens op zee afgeschakeld als het waait

1 min read

Windmolens doen zeemilieu en vissers de das om, foto EMK

De windmolens op zee draaien maar aan een derde van hun capaciteit, ondanks dat het volop waait. ‘Jammer’, vinden de uitbaters van de parken. Groene elektriciteit zou voorrang moeten krijgen op grijze.’

Ook Vlaams minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) vindt de afschakeling spijtig. ‘Windmolens zouden nooit moeten worden afgeschakeld als het waait’, aldus de minister.

Er staat een harde wind, en toch leveren de windparken op zee maar een derde van de stroom die ze zouden kunnen leveren op een dag als vandaag. Dat blijkt uit cijfers van het Belgian Offshore Platform, de spreekbuis voor investeerders in windenergie op de Belgische Noordzee.

Heel wat van de windturbines zijn afgeschakeld, omdat er een groot deel van de dag negatieve prijzen gelden op de groothandelsmarkt voor elektriciteit. Negatieve prijzen zorgen ervoor dat het niet rendabel is om de windmolens te laten draaien.

Lees hier het artikel op de Vlaamse website Business AM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *