Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Eemslift Hendrika verliest meer deklading [video]

1 min read

Op een video van de Noorse kustwacht is te zien dat het Nederlandse vrachtschip Eemslift Hendrika meer van haar deklading, bestaande uit vaartuigen, heeft verloren. Ook de giek van de middelste kraan is verdwenen.

Het schip was met een lading vaartuigen onderweg van Bremerhaven naar het Noorse Kolvereid toen het maandag door het verschuiven en overboord vallen van lading in problemen is gekomen.

Het schip dobbert nu dwars op de golven voor de Noorse kust, alle bemanningsleden zijn geëvacueerd. Het Noorse kustwachtschip KV Sortland ligt in de buurt. Vliegtuigen van de Noorse Kustwacht geven nauwkeurige updates over schip en lading.

Rederij Amasus uit Delfzijl maakt een plan voor berging van het schip, de Noorse kustwacht heeft aangedrongen maatregelen te nemen om te voorkomen dat het schip op de Noorse kust strand en er olie in zee komt. De weersomstandigheden zijn nog steeds slecht met golven tot 15 meter hoog.

Nederlandse media berichten dat Smit Salvage gaat proberen de stuurloze Eemslift Hendrika van de ondergang te redden. Zo spoedig mogelijk zal een bergingsteam per helikopter aan boord van het verlaten schip gebracht. Onder de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *