Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Documentaire: Het goede doel heiligt de middelen

1 min read

Documentairemaker Marijn Poels gaat op zoek naar de verwevenheid tussen goede doelen, media en overheid. Landbouw, klimaat en energie zijn thema’s die op de politieke agenda zijn komen te staan.

Poels onderzoekt de rol van de Goede doelen hierin. Deze zijn niet zelden beleidsbepalend en worden indirect en met ondoorzichtige constructies financieel gevoed door de overheid. Macht is te koop en kan gemakkelijk worden verbloemd met morele stempels, stelt Poels vast in zijn film.

Wat is de rol van de Goede Doelen, wat is hun plan, hun richting? En nog belangrijker: wie bepaalt die richting eigenlijk?

Visserij staat niet centraal in deze 55 minuten durende documentaire maar heeft wel te maken met de verwevenheid tussen goede doelen, media, overheid en thema’s als klimaat en energie. De documentaire is 15 apr. 2021 op YouTube geplaatst en onder te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *