Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Persconferentie over de impact van offshore windparken

1 min read

Europarlementariër Peter Van Dalen (ChristenUnie) gaf dinsdagmorgen om 10.30u een EP-persconferentie over de impact van offshore windparken voor de visserij.

Europarlementariër Peter Van Dalen (ChristenUnie) gaf dinsdagmorgen om 10.30u een EP-persconferentie over de impact van offshore windparken voor de visserij.

Het Europees Parlement zal naar verwachting dinsdag het rapport van Van Dalen aannemen waarin gewezen wordt op de mogelijk negatieve impact die de bouw van nieuwe windturbines in de Europese zeeën kan hebben voor de visserij.

In het rapport van Europarlementariër Peter van Dalen wordt opgeroepen om vissers en degenen die het meest getroffen zijn, direct te betrekken bij het besluitvormingsproces voordat nieuwe offshore windturbines worden gebouwd.

Van Dalen: “Vissers zijn de oudste gebruikers van de zee en daarom moet er echte samenwerking met hen zijn indien windmolenparken op zee worden gebouwd. Zij verdienen hun brood op het water en daarom is het logisch dat deze sector een beslissende stem krijgt in de vorm van participatie. Dat is dus meer dan alleen ‘inspraak’.”

In de zeeën van de EU staan op dit moment al meer dan 5000 windturbines. Om de EU-doelstellingen voor 2050 op het gebied van offshore windenergie te halen, zou vijftien keer meer mariene oppervlakte nodig zijn.

Tijdstip: Dinsdag 6 juli om 10:30 CET. Klik op deze link (En daarna play) om de persconferentie terug te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *