Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Toename van 20% grijze zeehonden dit jaar in Waddenzee

1 min read

Onderzoekers telden afgelopen voorjaar 6.788 grijze zeehonden in de Nederlandse Waddenzee

Onderzoekers telden afgelopen voorjaar 6.788 grijze zeehonden in de Nederlandse Waddenzee: net zoals vorig jaar een toename van bijna 20%. In de afgelopen vijf jaar bedroeg de groei in het aantal dieren gemiddeld 13% per jaar. In de internationale Waddenzee werden in totaal 9.069 zeehonden geteld, bijna 16% meer dan vorig jaar.

In de winter worden de pasgeboren pups op de hooggelegen zandplaten in het Waddengebied geteld. Het aantal pups is een indicatie van de lokale voortplanting. De piek in aantallen pups valt in de Waddenzee rond 19 december. In Nederland werden 1.026 pups geteld.

Dit is een toename van 10%, terwijl vorig jaar een afname van 12% werd geconstateerd. Totaal telden de onderzoekers in de gehele Waddenzee 1.927 zeehondenpups, 12% meer dan vorige winter. De komende jaren wordt met aandacht gekeken of deze groei zich verder doorzet.

Lees hier verder op de website van Wageningen Imares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *