Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Deense kotter RI 372 ‘Aggersøe’ zinkt west van Hirtshals [video]

1 min read

Deense kotter RI 372 ‘Aggersøe’ zinkt west van Hirtshals

30 zeemijl ten westen van Hirtshals hebben zondagavond vier Deense vissers pogingen om hun vissersvaartuig te redden moeten opgeven. Toen het water de stuurhut instroomde is besloten het schip te verlaten.

Kort na middernacht verlieten zij de in Hvide Sande geregistreerde kotter RI 372 Aggersøe door in het reddingsvlot te klimmen waaruit zij later zijn opgepikt door een reddingshelikopter van het redding eskader 722 van de Deense luchtmacht. De vissers zijn voor controle naar het ziekenhuis in Aalborg gevlogen.

Volgens fiskerforum.dk zijn alle vier de vissers ontslagen en veilig thuis bij hun familie.

De lading industrievis in het ruim van de kotter is verschoven en dit veroorzaakte zware slagzij, de bemanning heeft nog geprobeerd de kotter recht te trimmen maar dit mocht niet baten. De kotter is maandag uiteindelijk naar de bodem van de Noordzee is gezonken.

Het reddingsstation van Hirtshals werd gealarmeerd en stuurde de reddingsboot “Margrethe Gaardboe”. Toen de reddingswerkers uit Hirtshals de positie van de kotter bereikten, waren de vissers al door de helikopter gered. Op dat moment maakte de kotter steeds meer slagzij.

Volgens de Facebook-pagina van het reddingsstation werd “Margrethe Gaardboe” vervolgens op haar plaats gelaten om de wacht te houden voor de veiligheid van andere scheepvaart in het gebied.

De reddingsboot uit Hirtshals werd later afgelost door het controlevaartuig “Vestkysten”, die volgens marinetraffic.com nog steeds op de positie van de gezonken kotter ligt.

https://youtu.be/RdUTf_HXbZc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *