Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Minder aanvoer bij Visafslag Lauwersoog: “Heeft te maken met het koude weer”

1 min read

Minder aanvoer bij Visafslag Lauwersoog. Beeld Omroep Fryslan.

Het is meestal vaste prik aan het begin van de week: de visveiling bij Visafslag Lauwersoog. Ook deze maandag werden vele kilo’s tarbot, schol en kabeljauw verkocht aan groothandels en restauranteigenaren. Er wordt tot dusver wel minder vis aangevoerd dan in voorgaande jaren.

Het koude weer is slecht voor de vangst en de vraag is ook lager: “Dat heeft te maken met het koude weer wat we van het voorjaar hadden”, vertelt Barbara Holierhoek. Zij is sinds begin dit jaar directeur van Visafslag Lauwersoog.

“De noordenwind en oostenwind, dat is allemaal slecht voor de visvangst. De vraag was een tijd ook wat lager, vanwege de sluiting van de horeca. Inmiddels trekt het wel weer wat aan, maar de prijzen blijven nog wel een beetje achter.”

Lees hier verder op Omroep Fryslan.nl, onder een reportage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *