Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nettenschuur UK 237 compleet uitgebrand [video]

1 min read

In de nettenschuur van de UK 237 aan het Keteldiep op Urk heeft maandagochtend vroeg een grote brand gewoed. Niemand raakte gewond.

De melding kwam iets over halftwee binnen. Het bedrijfsgebouw waar de brand woedde bestond uit twee delen, de nettenschuur en het pand van JVS Shipping van Van Slooten.

De brandweer schaalde al snel op naar het sein ‘zeer grote brand’, waarna ook blusvoertuigen uit Nagele, Ens en Dronten werden gealarmeerd. Ook kwam er een hoogwerker uit Lelystad om de brand van bovenaf te kunnen blussen.

De nettenschuur is helemaal uitgebrand er lagen onder andere netten opgeslagen. Deze zorgden voor veel rookontwikkeling over het oostelijk deel van Urk.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur zich naar het andere pand kon verspreiden, ook heeft men een naastgelegen woning met rieten dak weten te behouden.

Rond 04.00 uur was het vuur onder controle. In twee nabijgelegen woonwijken zijn metingen verricht, vanwege mogelijke rookoverlast. Uit deze metingen is geen gevaar voor de volksgezondheid gebleken. Onder een videoreportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *