Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Record Schotse visbestanden weerleggen beweringen van overbevissing

1 min read

Vis bestanden in Schotse wateren op recordniveau.

De Shetland Fishermen’s Association roept ministers en ambtenaren van de Schotse en Britse regering op zich te verzetten tegen elke oproep van milieu-Ngo’s om het visquotum te verlagen nadat de Internationale Raad voor het onderzoek van de zeeën (ICES) heeft vastgesteld dat de visbestanden in Schotse wateren de afgelopen twintig jaar in omvang zijn verdubbeld.

Uit een analyse van de internationale instantie, die de jaarlijkse aanbevelingen doet voor de totaal toegestane vangsten (TAC’s), is nu gebleken dat de visbestanden in Schotland op een recordniveau liggen, terwijl de hoeveelheid gevangen vis aanzienlijk is afgenomen.

Uit de analyse blijkt dat, met onvermijdelijke schommelingen, de totale paaibiomassa’s van de belangrijkste visbestanden sinds het begin van de jaren 2000 zijn toegenomen, waarbij sommige visbestanden veel sterker zijn gegroeid.

Simon Collins, van de Shetland Fishermen’s Association (SFA), zei: “Er is meer vis in de zee dan ooit, en onze schepen mogen minder vangen dan ze ooit hebben gedaan.

“En toch, als je zou luisteren naar de kopstukken in de milieu-Ngo’s, zou je denken dat er een crisis is van overbevissing en klimaat.

“De simpele waarheid is dat we, net als alle andere sectoren, moeite hebben moeten doen om onze impact op het klimaat te verminderen, maar ondertussen hebben we al een ongelooflijk lange weg afgelegd en zijn we al een klimaat slimme industrie als het gaat om de impact op visbestanden, zoals dit onderzoek laat zien.”

[Bron: Shetland News]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *