Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Duitse Garnalenkotter Freya verwoest door brand

1 min read

Duitse garnalenkotter Freya compleet afgebrand op Noordzee.

Op de Noordzee is vrijdagavond de Duitse garnalenkotter “Freya” in brand gevlogen. De twee vissers konden op tijd van boord gaan maar raakten bij het blussen wel gewond.

Rond 21.00 uur is er brand uitgebroken in de machinekamer van de 17 meter lange garnalenkotter. De twee bemanningsleden zouden in eerste instantie hebben geprobeerd de vlammen te blussen, waarbij ze gewond raakten.

Uiteindelijk konden ze in veiligheid komen door in een reddingsvlot te klimmen. Daarvoor deden ze een noodoproep en vuurden een noodsignaal af.

Piloten van een reddingshelikopter van “Northern Helikopter AG” die toevallig op weg was naar Sylt zagen de vuurpijl en zijn onmiddellijk naar de brandende kotter gevlogen.

Daar aangekomen zijn de vissers uit het reddingsvlot aan boord van de helikopter gehesen en zijn met verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in het Duitse Heide.

Ondertussen bereikte de reddingsboot “Ernst Meier-Hedde” de fel brandende kotter, maar de redders konden alleen maar toekijken vanwege de zware rookontwikkeling en ontploffingsgevaar omdat er wellicht gasflessen aan boord waren.

Volgens de Duitse waterpolitie is de houten garnalenkotter compleet afgebrand. De oorzaak van de brand word onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *