Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vernieuwde stedelijke vismijn Nieuwpoort officieel geopend

1 min read

“De vernieuwing van de stedelijke vismijn zal een positieve invloed hebben op de visserijsector, op de werknemers en op de hele stad. Aldus minister Hilde Crevits.

In Nieuwpoort, België is de vernieuwde sorteerhal in de stedelijke Vismijn door Vlaams minister voor visserij Hilde Crevits (CD&V) officieel geopend.

Het gaat om een ingrijpende investering in een nieuwe vloer en koelinstallatie met extra isolatie. De vernieuwingen werden vooral doorgevoerd in het kader van voedselveiligheid en het bezuinigen van energie.

Het een en ander was nodig om de kwaliteit van de vis en garnalen te garanderen. Dankzij de nieuwe koelinstallatie kan de temperatuur in de sorteerhal constant op dezelfde temperatuur worden gehouden.

Het kostenplaatje bedraagt 700.000 euro. Van dit bedrag neemt Vlaanderen 100.000 euro voor zijn rekening via het financieringsinstrument van de Vlaamse Visserij en Europa financiert eveneens 100.000 euro via het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij.

Door onze visserij waait een nieuwe wind volgens Hilde Crevits, Vlaams minister van onder andere Economie, Innovatie en Landbouw. “De vernieuwing van de stedelijke vismijn zal een positieve invloed hebben op de visserijsector, op de werknemers en de hele stad. Dit mooie project toont aan dat onze inspanningen voor de sector hun vruchten afwerpen. Deze realisatie moet bijdragen aan een welvarende toekomst voor de visserij als steunpilaar binnen de Vlaamse voedselketen. ”Aldus de minister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *