Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Proefvaart Z 91 ‘Franson’ [video]

1 min read

Z -91 FRANSON nieuwe aanwinst voor Belgische vissers. Beeld Jaco Roeleveld.

Bij Damen Maaskant Shipyards in Stellendam is men begonnen met de proefvaarten van de nieuwe Z 91 Franson. Het casco is in polen gebouwd en naar Stellendam gesleept om daar afgebouwd te worden voor rederij Long Ships uit België.

De BT3808 Franson is een nieuw ontwerp boomkorkotter. Ze beschikt over het maximale tonnage en lengte die zijn toegestaan door de Belgische Maritieme Inspectie. Maaskant heeft het schip aangepast om een toename van 12% trekkracht tijdens de visserij te realiseren.

Onder een video door Fishery And Maritime photography van de eerste proefvaart op het Haringvliet. De video daaronder is gemaakt door Jaco Roeleveld, hij spotte de kotter op de Nieuwe waterweg op weg naar buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *