Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Machinekamer UK 5 vol water in Hirtshals

1 min read

De UK 5 in het Deense Hirtshals. Foto: Preben Michael Rønn Andersen

De machinekamer van de UK 5 is eind vorige week vol water gelopen in de haven van het Deense Hirtshals. De schade is aanzienlijk. Onderzoek moet uitwijzen of het loont om alles te repareren meldt het Urkerland hier.

De kotter was in de nacht van donderdag op vrijdag thuisgekomen van een overweekse reis. Terug in Nederland kreeg schipper Jan ten Napel bericht dat de achterkant van het schip wel erg laag in het water lag. Een defecte klep in een lensleiding bleek de boosdoener.

Motor, hulpmotor en koppeling hebben onder invloed van het zoute water gestaan en moeten gerenoveerd worden. De UK 5 wordt binnenkort teruggesleept naar Nederland, waar onderzocht wordt hoe groot de schade precies is. “Zaterdagavond hebben we eerst een deuntje staan janken. Nu moeten we de rug rechten en doorgaan”, zegt Ten Napel.

Machinekamer UK 5 vol water in Hirtshals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *