Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Pointer: ‘De vis wordt duur betaald’ terugkijken

1 min read

De vis wordt duur betaald terugkijken. Beeld Pointer

De Nederlandse vissers staan onder druk. Door de bouw van windmolens op zee blijft er steeds minder ruimte om te vissen. Tegelijk vragen de overheid, visverkopers en consumenten om duurzaam gevangen vis. Vissers willen daar wel aan tegemoet komen. De vraag is: hoe wordt de Nederlandse vloot duurzaam?

Minder CO2-uitstoot, minder stikstof, minder bijvangst en minder verstoring van de ecologie van de zeebodem, het zijn allemaal zaken waar vissers mee worden geconfronteerd.

Ze vragen zich af hoe ze voort kunnen blijven bestaan en waar het geld voor innovatie vandaan moet komen, als ze minder kunnen vangen en aan meer regels moeten voldoen. Pointer onderzoekt wat de toekomst van de Nederlandse vissersvloot is en op welke manier deze duurzaam en rendabel kan worden.

De tv-uitzending ‘De vis wordt duur betaald’ is maandagavond 25 oktober, om 22:15u op NPO2 uitgezonden. Klik hier om de uitzending terug te kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *