Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

SL 9 vind boot met migranten in het Kanaal

1 min read

Een vluchteling hangt aan de vislijn van de SL 9. Foto Marnix, schipper SL 9

In totaal zijn dinsdag 292 mensen gered uit kleine bootjes op het Kanaal. Dat hebben de Franse maritieme autoriteiten bekendgemaakt. Een gestage stroom migranten probeert Groot-Brittannië te bereiken.

De schipper van de flyshooter SL 9 stuurt op Whats App: “We hebben te maken gehad met vluchtelingen ter hoogte van de Vergoyer. We hebben het gemeld bij Griz Nez traffic. En hulp was onderweg.”

“Er is toch 1 persoon rond onze lijn gesprongen. Terwijl onze lier op volle snelheid stond te halen. Dus snel de noodstop in. En gevraagd of hij terug naar het bootje kon. Omdat er hulp onderweg was. Dit was hij niet van plan. Dus hebben de man aan boord genomen. Waarna de kustwacht hem over heeft genomen van ons. Alle 30 mannen en kinderen in het bootje zijn ook opgepikt door de Abeille Languedoc van de Franse kustwacht.”

Verschillende schepen van de Franse marine, kustwacht en douane en een helikopter van de marine waren betrokken bij de reddingsoperaties, zei de Franse maritieme prefectuur bevoegd voor het Kanaal en de Noordzee woensdag.

De geredde migranten werden naar de havens van Calais en Duinkerke gebracht, waar ze werden verzorgd door hulpverleners. Tot eind augustus werden bijna 16.000 migranten gered in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Evenveel mensen hebben met succes de Britse kust bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *