Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Noorse garnalenkotter zinkt na brand in Oslofjord [video]

1 min read

Bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt door propaanflessen aan boord van de kotter. Foto: RS «Elias»/Redningsselskapet

Een visserman is vanmorgen door een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gevlogen nadat hij van een brandende garnalenkotter is gered in het Oslofjord buiten Fuglevik, Noorwegen.

Om 11 uur meldde het Noorse Joint Rescue Coordination Centre (HRS), dat er bluswerkzaamheden aan de gang waren. Het blussen werd echter bemoeilijkt doordat er propaanflessen aan boord zouden zijn.

“Het is onbekend om hoeveel flessen het gaat, maar het is duidelijk dat dit het blussen moeilijk maakt. Vanwege het risico op ontploffing moet er afstand worden gehouden”, vertelde een woordvoerder.

Even voor 11.00 uur is er een bemanningslid aan boord van een Noorse reddingshelikopter gehesen. De persoon in kwestie had rook ingeademd en is overgevlogen naar het ziekenhuis in Tønsberg.

Volgens de Noorse politie was er slechts één persoon aan boord. Hij is stabiel en zal naar verwachting binnenkort uit het ziekenhuis worden ontslagen.

De hele dag door hebben reddingswerkers geprobeerd de brand te blussen. Om 14.00 donderdagmiddag is het 12 meter lange [koudwater] garnalen kottertje gezonken.

https://youtu.be/gMh3md78vn0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *