Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Het beste haringseizoen ooit voor IJslandse Trawlers

1 min read
Visserijbedrijf Vinnslustöðin (VSV) op de Westmaneilanden (IJsland) heeft dit jaar zijn beste haringseizoen ooit gehad

Visserijbedrijf Vinnslustöðin (VSV) op de Westmaneilanden (IJsland) heeft dit jaar zijn beste haringseizoen ooit gehad en daar komt nu een einde aan. ‘De nachtploeg van 30 november in de fabriek verwerkte de laatste haring die door Ísleifur was aangevoerd om het seizoen af ​​te sluiten’, zegt Sindri Viðarsson, hoofd van de pelagische divisie van VSV.
‘Hiermee komt een einde aan een succesvol seizoen van de Atlantisch-Scandinavische en de IJslandse zomerpaaiende haring. We kunnen zeggen dat dit het beste seizoen in de geschiedenis van Vinnslustöðin is.’
De pelagische schepen van VSV hebben dit jaar meer dan 20.000 ton haring aan land gebracht.
De pelagische schepen van het bedrijf hebben tijdens het seizoen meer dan 20.000 ton haring aangevoerd, genoeg voor ongeveer 10.000 ton producten. Het personeel van de pelagische verwerkingsfabriek heeft van 12 september tot eind november non-stop diensten gedraaid, en dat volgde op de makreelploeg die begin juli begon.
Hij merkte op dat dit een zwaar seizoen is geweest, dat aanzienlijk rendement heeft opgeleverd voor iedereen die met de visserij te maken heeft, zowel op de Westman-eilanden als voor de IJslandse economie als geheel.

Haringproducten worden verkocht aan Polen en elders in Oost-Europa, maar ook aan markten in Duitsland en Afrika. Terwijl Europese markten de voorkeur geven aan filets of vlinderfilets, willen Afrikaanse kopers hun haring diepgevroren.

‘Nu beginnen we met het optuigen van de vloot voor lodde en hopen we dat er voor Kerstmis wat gevist kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *