Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Franse vissers kondigen acties aan

1 min read

Archief foto van Franse vissers blokkade bij Calais

Franse vissers van Hauts-de-France zijn boos omdat Londen hen slechts 23 extra vergunningen heeft gegeven om te vissen in Britse wateren. De sector voelt zich ‘in de steek gelaten door de Europese Commissie’.

De vissers kondigen daarom protesten aan die gericht zijn op het belemmeren van de Britse import vanuit Frankrijk, blijkt uit een verklaring van de vissers die in handen is van AFP. Mogelijk gaan ze Franse havens blokkeren zodat schepen niet meer het Kanaal kunnen oversteken.

Het Verenigd Koninkrijk verleende vrijdagnacht 23 extra vergunningen aan Franse vissers om te vissen in Britse wateren. Maar dat is onvoldoende, vinden de vissers.

Frankrijk vraagt om nog 81 extra vergunningen goed te keuren. Het vrijhandelsakkoord dat sinds de brexit de economische relaties tussen het VK en Frankrijk regelt, stelt onder meer dat Europese vissers kunnen blijven vissen in Britse wateren indien ze kunnen aantonen dat ze er reeds voor de brexit ook hebben gevist.

Parijs en Londen ruziën al maanden over de precieze aard en omvang van de bewijzen die daarvoor geleverd moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *