Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Actie tegen Nederlandse vissers in Boulogne-sur-Mer

1 min read

Actie tegen Nederlandse vissers in Boulogne-sur-mer (SS0

Franse vissers hebben donderdag 23 december actie ondernomen tegen vissers van een Nederlandse kotter in de haven van Boulogne-sur-mer, dit meldt France Bleu Nord.

Ook Nederlandse trucks waarop de vis zou worden overgeladen worden tegengehouden. De actie, zie video onder, wordt uitgevoerd door vissers vanwege de Brexit en betere vangsten van de Nederlandse vissers.

Olivier Leprêtre, voorzitter van de regionale visserijcommissie,vertelde France Bleu Nord dat “als de Engelsen de Fransen niet langer willen, willen de vissers van Boulogne de Nederlanders niet langer in Franse wateren”..

De bemanning van de Nederlandse kotter [UK 37] kon niet van boord gaan, twee andere Nederlandse kotters die naar de haven stoomden zijn uitgeweken naar andere havens.

Afgelopen mei werden Nederlanders vissers al geblokkeerd in Boulogne-sur-Mer, ze worden door de Franse vissers beschuldigd van het ‘plunderen’ van het Kanaal. Een situatie die al jaren aan de kaak wordt gesteld, maar die door de Brexit dreigt te verergeren, aldus de Franse vissers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *