Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tim Heddema volgt Gerard van Balsfoort op als PFA-voorzitter

2 min read

Tim Heddema links en Gerard van Balsfoort. Foto PFA.

Tim Heddema is de nieuwe voorzitter van de Pelagic Freezer-trawler Association (PFA), die de belangen behartigt van 9 Europese pelagische vriestrawlerbedrijven die vissen voor menselijke consumptievis. Hij volgt Gerard van Balsfoort op, die sinds 2006 voorzitter van de PFA was.

Heddema trad in augustus in dienst bij de PFA als vice-president, na een ambtelijke carrière waarin hij laatstelijk werkzaam was als landbouw- en visserijdiplomaat bij de Nederlandse ambassade in Londen en bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU in Brussel.

Tim Heddema : “Het is een groot genoegen om het PFA-voorzitterschap over te nemen. Ik wil dat de PFA een krachtige stem blijft, op een cruciaal moment voor het visserijbeheer in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan en de Noordzee. In een post-Brexit-wereld moeten we allemaal hard werken om de banden tussen alle belanghebbenden te versterken, in het belang van een duurzame en verantwoorde visserij. De PFA dankt Gerard van Balsfoort voor zijn jarenlange leiderschap en onvermoeibare inzet voor de pelagische visserijsector. Gerard heeft de best mogelijke basis gelegd voor ons team om onze doelen te bereiken en ik ben blij dat hij ons ondanks zijn pensioen op de achtergrond zal blijven ondersteunen.”

Gerard van Balsfoort was de afgelopen 16 jaar een leidende figuur in de Europese pelagische visserijsector. Hij speelde een belangrijke rol tijdens de Brexit-onderhandelingen en vertegenwoordigde de belangen van de vissersvloten van 9 EU-lidstaten als voorzitter van de European Fisheries Alliance (EUFA).

Tijdens zijn tijd als voorzitter van de PFA nam Van Balsfoort ook actieve rollen op zich in Europêche (vice-president), de European Association of Fish Producers Organisations (EAPO; Lid van het uitvoerend comité en voorzitter van de noordelijke pelagische werkgroep), de pelagische adviesraad (PelAC; Hoofd van het secretariaat en lid van het uitvoerend comité), de long distance advisory council (LDAC; Lid van het Executive Committee en voorzitter van WG2) en de Dutch Fish Marketing Board (Bestuurslid).

Persbericht PFA 3 Januari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *