Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Proefvaarten nieuwe Z-26 ‘Avanti’ [video]

2 min read

De nieuwe Z-26 ‘Avanti’ Foto Maaskant via Facebook.

De eerste proefvaarten van de nieuwe Belgische boomkorkotter Avanti Z-26 zijn net voor het einde van 2021 uitgevoerd. De Z-26 is gebouwd voor het Belgische visserijbedrijf Rederij Devan volgens het BT3808-ontwerp van Maaskant en moet de twee oudere schepen van eigenaar Steve Depaepe vervangen.

Zusterschip Franson Z-91 werd vorig jaar geleverd aan de Belgische vissersmaatschappij Rederij Longships, ter vervanging van een 30 jaar oude boomkorkotter.

De casco’s van de zusterschepen zijn in Polen gebouwd en naar Maaskant in Stellendam gesleept voor verder afbouw. De twee schepen zijn zo ontworpen dat ze voldoen aan de maximaal toegestane lengte en tonnage die door de Belgische scheepvaartinspectie zijn vastgesteld.

In samenwerking met SIP Marine hebben de ontwerpers van Maaskant het ontwerp kunnen optimaliseren om de trekkracht te vergroten en het brandstofverbruik te verminderen.

Voor zowel de Belgische als de Nederlandse vissersvloot is het belangrijk om efficiënter te worden door te innoveren“, aldus Jeroen van den Berg, commercieel manager bij Maaskant.

Om concurrerend te blijven, moeten de bedrijfskosten op alle mogelijke manieren worden geminimaliseerd, en bij Maaskant evalueren we voortdurend elk aspect van het ontwerp en de uitrusting van onze ontwerpen om precies dat te leveren. De vernieuwde Damen BT3808 boomkorkotter in het bijzonder biedt eigenaars en exploitanten veel voordelen in de huidige uitdagende commerciële visserij.’

De Avanti Z-26 ondergaat momenteel verdere proefvaarten op de werf in Stellendam en zal naar verwachting midden januari worden afgeleverd aan haar eigenaren. Onder een video die net voor de kerstdagen door Fishery And Maritime photography is gemaakt.

Video : De Z-26 ‘Avanti’ eerste proefvaart op het Haringvliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *