Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Platviskweker viert 50-jarig bestaan

1 min read

Gekweekte tong van Stolt Sea Farm.

Het van origine Noorse Stolt Sea Farm, dat gespecialiseerd is in de productie van tarbot en tong, viert dit jaar haar 50-jarige bestaan.

Stolt Sea Farm werd opgericht in 1972 in Noorwegen, waar het al snel de toonaangevende leverancier van jonge zalm aan de opkomende zalmindustrie werd. Van daaruit breidde het bedrijf haar productielijnen uit met andere soorten zoals zeebrasem, zeebaars, steur, kaviaar, tonijn en tot wat nu de twee belangrijkste producten van het bedrijf zijn, tarbot en tong. In 2007 had Stolt Sea Farm al een jaarlijkse tarbotproductiecapaciteit van 4.000 ton bereikt.

Stolt Sea Farm is een toonaangevend bedrijf voor de kweek van tarbot en tong, met een jaarlijkse productiecapaciteit van 5.700 ton tarbot en 1.570 ton tong.

“Het bouwen van de Stolt Sea Farm die we vandaag zijn, vereist geduld, zorg, toewijding en passie – dag na dag, al 50 jaar lang. We zijn enorm trots om dit historische jubileum te behalen en we zijn iedereen dankbaar die door de jaren heen heeft bijgedragen aan dit succes, inclusief onze medewerkers, leveranciers, klanten, consumenten en aandeelhouders.” Zegt Jordi Trias, president van Stolt Sea Farm.

Het hoofdkantoor van Stolt Sea Farm bevindt zich in Santiago de Compostela, Spanje en heeft productiefaciliteiten in Spanje, Portugal, IJsland, Noorwegen en Frankrijk. [Bron: The Fish Site]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *