Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe kansen voor Europese vissers

1 min read

De EU-commissie visserij heeft dinsdag groen licht gegeven voor EU-toetreding tot visserij-afspraken in de noordelijke Stille Oceaan.

Vissers uit Nederland en andere EU-landen zouden hun netten voortaan ook kunnen uitgooien in de noordelijke Stille Oceaan. De EU-commissie visserij heeft dinsdag groen licht gegeven voor EU-toetreding tot de visserij-afspraken in deze oceaan.

De Europarlementariërs stemden unaniem voor een rapport van Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP).

“Deze nieuwe kansen voor EU-vissers zijn een zeer welkome ontwikkeling”, zei Ruissen. De EU-vissers zijn van plan er makreel, sardines en andere soorten te vangen. Europese vissers zijn al actief in het zuidelijk deel van de Stille Oceaan. Deze nieuwe mogelijkheid maakt het mogelijk dat de schepen jaarrond afwisselend in het zuidelijke en het noordelijke deel opereren.

Het visserijverdrag voor de noordelijke Stille Oceaan beschermt expliciet de biodiversiteit, voorkomt overbevissing en vereist nauwkeurige gegevens over visserijactiviteiten.

De plenaire stemming over het rapport-Ruissen is gepland op maandag 14 februari. Als alles meezit, kunnen de Europese vissers nog dit jaar uitvaren in dit deel van de oceaan.

Eurofractie SGP 25 januari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *