Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Grote reddingsactie na aanvaring voor Nederlandse kust

2 min read

Grote reddingsactie na aanvaring voor Nederlandse kust

Voor de Nederlandse kust is vanmorgen een bulkcarrier in problemen gekomen na een aanvaring met een tanker. De bulkcarrier Julietta D maakt water in de machinekamer.

Er is een grote reddingsoperatie opgestart om de 18 opvarenden te redden. Het gaat om de schepen Julietta D en de Pechora Star. De situatie aan boord van de Pechora Star is stabiel.

De Julietta D maakt water in de machinekamer. De evacuatie van de bemanningsleden van het schip Julietta D is opgestart. Aan boord bevinden zich 18 bemanningsleden. Het schip is stuurloos.

Meerdere reddingboten en helikopters zijn gealarmeerd. Het stuurloze schip Julietta D is op drift in het windmolenpark Hollandse Kust Zuid en drijft nu in een zuidoostelijke richting naar de Nederlandse kust.

UPDATE 12:40: Alle 18 opvarenden van de bulkcarrier Julietta D zijn inmiddels door helikopters van boord gehaald en overgevlogen naar Schiphol.

UPDATE 15:16: De Julietta D heeft de fundatie van een nog te plaatsen platform geraakt. Het is niet bekend of er schade is aan de fundatie. De sleepboten Sovereign en de Multratug 18 zijn onderweg naar de Julietta D.

UPDATE 16:43: Er zijn afspraken gemaakt met bergingsmaatschappijen voor het maken van een sleepverbinding met de Julietta D. De Sovereign is ter plaatse. De SAR-helikopter brengt op dit moment mensen aan boord van de Juliette D. Dit is nodig voor het maken van een sleepverbinding.

UPDATE 17:09: Foto’s van de schade aan het schip Julietta D. De foto’s zijn gemaakt vanaf een reddingboot van de KNRM. (Klik op afbeelding voor grote weergave).

UPDATE 21:13: De situatie is stabiel. De Sovereign heeft een sleepverbinding met de Julietta D. Er wordt gewacht op rustiger weer en daglicht voordat het schip naar de haven van Rotterdam wordt gesleept. Voor nu eindigt de berichtgeving.

Volg hier de Liveblog van de Nederlandse kustwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *