Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Doden bij ondergang van Spaanse hektrawler bij Newfoundland

1 min read

De Spaanse hektrawler Villa de Pitanxo. Foto Grupo Nores

De Spaanse regering heeft de schipbreuk bevestigd van de 50 meter lange hektrawler “Villa de Pitanxo” met 24 bemanningsleden aan boord 250 mijl uit de kust bij Newfoundland.

De EPIRB van het schip is dinsdagmorgen om 6 uur afgegaan waarop onmiddellijk een grote reddingsactie is gestart.

Het Joint Rescue Coordination Centre (JRCC) Halifax coördineert de maritieme en luchtreddingsoperatie met medewerking van het Spaanse Salvamento Marítimo, aangezien het om een Spaans vissersvaartuig gaat.

Aan boord van het vissersvaartuig Villa de Pitanxo waren 16 Spanjaarden en 3 Ghanezen en 5 mensen uit Peru. Het schip van 50 meter lang en bijna 10 meter breed was 18 jaar oud. De thuishaven van het schip is Marin, in het noordwesten van Spanje. Grupo Nores is eigenaar van de hektrawler.

Het weer in het gebied was zeer slecht tijdens de schipbreuk. De toegesnelde vissersschepen die in het gebied aanwezig waren, evenals helikopters die door Canada werden gemobiliseerd, vonden vier reddingsvlotten, waarvan er twee leeg waren.

In een van de reddingsvlotten bevonden zich drie overlevenden in onderkoelde toestand en vier lichamen. 10 overledenen zijn inmiddels geborgen, terwijl de zoektocht naar nog eens 11 bemanningsleden wordt voortgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *