Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vlaams Belang stelt vragen bij nieuwe windparken op zee

1 min read

Vlaams Belang stelt vragen bij nieuwe windparken op zee (YT)

De klimaatpolitiek van de Europese Unie werd de laatste jaren gekenmerkt door steeds meer verdragen en steeds drastischere doelstellingen.

“Zo is de Unie ondertussen al gebonden aan de Overeenkomst van Parijs, de Europese Green Deal en de recent aangenomen Europese klimaatwet. In lijn met de diverse klimaatdoelstellingen stemde het Europees Parlement deze week over een nieuwe Europese strategie voor hernieuwbare ‘offshore-energie’, windmolens op zee dus”, zegt Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). “Deze strategie zal aanzienlijk meer kosten maken voor Europa en zal onze energievoorziening verder in het gevaar brengen.”

“De EU heeft zichzelf allerhande klimaatambities opgelegd waardoor men nu geen keus meer heeft dan de energiestrategie te herzien”, aldus Vandendriessche.

“In het rapport spreekt men over een capaciteitsverhoging naar 60GW offshore-energie tegen 2030 en zelfs richting 300-450GW tegen 2050. Daar we nu slechts aan 12GW offshore-energie zitten in de EU, betekent dit minstens 25 keer meer windmolens tegen 2050. Gezien dit alleen kan worden bewerkstelligd met overheidssubsidies, zal het prijskaartje van 800 miljard euro voor de Europese belastingbetaler weggelegd zijn. Daarnaast voldoet dit extreme voorstel zelfs niet aan de radicale klimaatambities van de EU, aangezien er waarschijnlijk 70-79GW nodig zal zijn tegen 2030 wil men de geplande broeikasgasreductie van 55% halen.”…………..

Lees hier verder op de website van Vlaams Belang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *