Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Twee schepen op drift in windmolenparken op Noordzee

1 min read

De olietanker ligt nog vast in een Belgisch windmolenpark.

Voor de Belgische kust zijn vrijdagmiddag twee schepen op drift geraakt. Het gaat om de olietanker Maersk nimbus en het vrachtschip Diamond Sky, die voor anker lagen.

De schepen zijn tot in windmolenparken in België en Nederland gedreven. Een schip is door een Belgisch en Nederlands windmolenpark gevaren. Daarbij zou het schip opvallend genoeg geen enkele schade veroorzaakt hebben.

Dat meldt waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens. ‘Het is een mirakel dat het schip door twee windmolenparken is gelaveerd zonder schade te berokkenen’, zegt Martens hier. Alle zestien opvarenden stellen het goed.

Het tweede schip, de olietanker Maersk nimbus, was eveneens wachtende op een ankerplaats en raakte ook op drift door een windmolenpark. Dat schip ligt nu voor anker bij het windmolenpark C-power.

Momenteel wordt nog gezocht naar sleepboten die sterk genoeg zijn om het schip veilig weg te slepen. Eerder vertrokken al verschillende sleepboten naar de ankerplaats maar die moesten terugkeren vanwege het zware weer.

Voorlopig is niet duidelijk of er schade is aan de tanker. De vracht van het schip is nog wel intact en er zou geen enkele lekkage aan het schip zijn die voor milieuvervuiling zou kunnen zorgen, aldus Knack.be hier.

Ondertussen is bekend geworden dat de chemicaliëntanker Wisby Teak ‘not under command’ drijft vier mijl uit de Nederlandse kust bij Monster, de Belgische sleepboot Manta heeft verbinding gemaakt en het schip zaterdagmorgen weggesleept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *