Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Schip verliest 26 containers voor Nederlandse kust

1 min read

Archieffoto van containers in de Noordzee destijds verloren door de MSC Zoe. Foto Kustwacht.

Op de Noordzee in de scheepvaartroute boven de Nederlandse kust heeft een containerschip zaterdagochtend 26 containers verloren. De Kustwacht heeft dit bevestigd.

De locaties van de containers zijn onbekend. Het incident gebeurde in de vaarroute richting het zuiden, tussen het noorden van Vlieland en west van Schoorl. Volgens de Kustwacht zijn de containers vermoedelijk leeg.

Het gaat om het schip Marcos V van rederij MOL, dat vaart onder Panamese vlag. Het 293 meter lange schip was onderweg van Bremerhaven naar Rotterdam. De kapitein meldde het containerverlies vanmorgen rond 6 uur zelf aan de Kustwacht.

De noodhulpsleper Guardian is aanwezig op de plek van het incident noordwest van Vlieland en Texel. Ook laat de Kustwacht vanuit de lucht speuren naar containers. Het containerschip is inmiddels aangekomen in de haven van Rotterdam.

Zowel de Nederlandse als de Duitse kustwacht waarschuwt vandaag en gisteren vanwege een riskante combinatie van wind en golven voor containerverlies op de Noordzee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *