Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Octans (Ex UK 275) deels gezonken bij Lelystad

1 min read

De ‘Octans’ deels gezonken bij Lelystad. Beeld Omroep Flevoland.

De Octans die vrijdagavond op drift raakte voor de kust van Lelystad, is deels gezonken. Het schip lag in de Bataviahaven in Lelystad, toen de trossen braken en het schip dwars op de wind kwam te liggen.

De in 1969 als UK 275 ‘Andries Jenne’ gebouwde hekkotter van Riekelt Brands uit Urk heeft jarenlang dienstgedaan als inspectievaartuig voor Rijkswaterstaat en daarna als opleidingsschip voor de zeevaartschool op Terschelling.

De zeevaartschool heeft het schip kortgeleden doorverkocht aan een firma uit Letland. De bemanning uit Letland was aan boord en is door de brandweer gered. De bemanning van de KNRM Urk heeft nog veel moeite gedaan om het schip weer te zekeren.

Dinsdag hoopt men het schip te bergen. Onder een reportage door Omroep Flevoland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *