Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Windparken op Noordzee bedreigen plaatselijke fauna

1 min read

Windparken op Noordzee bedreigen plaatselijke fauna (YT)

Windmolenparken op de Noordzee vormen mogelijk een groot risico voor de vele miljoenen dieren die daar leven. Dat blijkt uit een nieuwe studie van advies- en ingenieursbureau Deltares. 

Wil Nederland de Parijse klimaatdoelstellingen in 2050 verwezenlijken, dan moeten miljarden euro’s worden geïnvesteerd in ons elektriciteitsnet én bovenal in duurzame energiebronnen. Zoals windmolens, die volgens een studie van Berenschot aantrekkelijker zijn zonnepanelen. Experts van Deltares zetten daar echter een kanttekening bij.

Grootschalige windmolenparken op de Noordzee bedreigen namelijk het leven aldaar, zegt Deltares. Zo verstoren de windmolens in het bijzonder het groeiproces van fytoplankton. En aangezien dit organisme onderaan de voedselketen staat, zijn alle overige dieren er indirect van afhankelijk, met alle gevolgen van dien.

Lees dit nieuwsbericht van vandaag hier verder op de website Consultancy.nl

Deltares: Onderzoek naar effecten grootschalige aanleg windparken op de Noordzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *